2.131 keer bekeken

Pasen

kruis

Pasen is naar mijn idee het meest belangrijke feest van het jaar. Kerst is ook mooi maar meer sentimenteel. De kleine baby die geboren werd in een stal spreekt veel mensen aan. Maar dat God zijn eigen zoon geofferd heeft om de weg naar God voor de mensen weer open te maken, dat is van een heel andere orde. Ik moet er tenminste niet aan denken mijn zoon op te offeren voor de mensen. En als ze nu blij en dankbaar waren voor dit offer maar zelfs dat is niet het geval.

Sterven voor een goed doel is nog wat. Maar je leven geven voor mensen die dat niet eens wat interesseert is wel wat anders. Maar God vond dat toch zo belangrijk dat Hij zijn zoon heeft laten sterven om de mensheid te redden.
Pasen heeft dus niets te maken met eieren en lammetjes en andere lente dingen.

Jezus opstanding

En als Jezus nu gewoon was gestorven dan was het nog niet zo belangrijk geweest. Maar de manier waarop. Een kruisdood. Wat in die tijd een grote schande was. Maar dat Hij weer opgestaan is, dat is natuurlijk het grootste wonder. Daarom hebben wij het tweeduizend jaar later ook over de levende Heer. Die na zijn opstanding door vele mensen gezien is. En daarna naar de hemel is gegaan om daar een plaats voor ons te maken. Een eeuwige woning waar geen pijn of dood meer zal zijn. Geen zorgen of verdriet. Waar wij onze dierbaren weer kunnen ontmoeten en altijd bij de Heer mogen zijn. Wat een dag o wat een dag zal dat zijn !